Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB vota de nou contra la proposta de projectes a finançar amb l’Impost de Turisme Sostenible

25009

El GOB ha assistit aquest dijous a la convocatòria de la reunió del Comitè Executiu de la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, on es va presentar la proposta de projectes aprovats per finançar en la nova convocatòria de l’Impost.

El GOB va votar en contra denunciant els següents fets:

Manca de transparència i participació pública (l’article 20 de la llei de l’impost ho determina).

L’absència d’informació sobre les feines que es desenvolupen en la gestió del fons i de les convocatòries, així com les preses per enviar les convocatòries i la rapidesa per convocar tant la comissió com el plenari són mostres de comportaments per evitar la participació i control per part dels membres de la comissió. Cal la redacció d’un reglament per establir el règim de les sessions i de la documentació dels òrgans de la comissió.

Per altra banda, amb la publicació del Pla Anual per l’exercici 2018, es completa el màxim de convocatòries que la LIET permet sense haver sotmès a participació ciutadana els projectes a finançar pel Fons.

Són tres les convocatòries on s’ha prescindit tant de la voluntat de la ciutadania com de les entitats que formen part de la Comissió per a la presa de decisió sobre els projectes que s’han de finançar.

Per incompliment de l’art. 19.4 de la llei, el qual indica que és prioritari dedicar el fons a medi natural.

Al respecte d’aquest darrer punt, el GOB posa de manifest que el llistat de projectes finançats inclou la promoció d’habitatges per lloguer social (24,2 milions d’€), la construcció d’infraestructures (11 milions d’€ de xarxes d’aigua, enllumenat públic, una EDAR o enrajolat) i un pla de “generació de demanda turística” (1,2, “better in winter”: turisme de luxe, cultural, actiu, eco...) que s’adjudica a la mateixa Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETB) que és la que gestiona el fons de l’Impost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.