Setmanari d'informació local - 138 anys

Una prova que es fa a Alcúdia ofereix 31 opcions lingüístiques per inscriure's, però no el català

25063

L'Obra Cultural Balear (OCB) denunciava aquest dissabte que la prova esportiva coneguda com 'Long Course Weekend', en el cartell de la qual hi figuren com a 'partners' Vicepresidència del Govern, el Consell de Mallorca i de l'Ajuntament d'Alcúdia, ignora completament la llengua catalana en tota la seva campanya de convocatòria.

No només això, l'esmentada prova ofereix a través de la seva web, informació en anglès, espanyol i alemany i la possibilitat d'incriure's en diversos idiomes o variants d'aquests com per exemple: anglès de Singapur, d'Anglaterra, d'Estats Units, o espanyol d'Espanya o de Mèxic, o filipí, o francès de França a o de Canadà o italià...

En canvi, malgrat la diversa i generosa oferta lingüística, no existeix la possibilitat d'inscriure's en la llengua pròpia de les Illes Balears.

L'OCB ha fet arribar, aquests dies, la seva queixa als responsables de les institucions esmentades i demana «que es rectifiqui aquest nou cas de discriminació cap a les persones que volen triar la llengua catalana per ser informades».

Concretament es demana que s'afegeixi el català com a primera llengua en la informació de l'activitat (web, cartelleria...); que la retolació de l'esdeveniment sigui en català i que el dia de l'esdeveniment, tota la informació ora i escrita incorpori la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.