Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern assegura que el treball de la Llei de Focs està «molt avançat»

25265

La Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques ha assegurat que el treball de la Llei dels Serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de les Balears (coneguda com a Llei de Focs) està «molt avançat».

La Conselleria ha manifestat el «màxim respecte» pel fons de la protesta duta a terme aquest dimarts pels bombers professionals enfront del Parlament i ha expressat el seu «absolut respecte» cap al treball que desenvolupen.

Des del Govern han defensat que tenen com a objectiu que a les Balears, per primera vegada, es pugui aprovar i aplicar aquesta normativa i han detallat que la seva redacció implica a diverses administracions (Govern, Consells Insulars, Ajuntament de Palma, Direcció general d'Emergències i Ibanat).

La Conselleria ha defensat que la llei té com a objectius la millora i optimització del servei d'extinció d'incendis i l'avanç de les condicions laborals, de formació i socials dels professionals que presten aquest servei a les Balears.

Així mateix, han recordat que la llei de coordinació de Policia Local de 2017 ja preveu la posada en marxa de l'Escola de Seguretat Pública de les Balears, «punt bàsic que unificarà la formació dels professionals del sector de les emergències, i que inclou als Bombers».

Finalment, han explicat que la futura llei «permetrà una millora en la coordinació de les accions de tots els organismes d'emergències a les Balears»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.