Setmanari d'informació local - 138 anys

Company ara defensa la pagesia: «Al Govern li interessa un pebre el sector agrari»

25521
Company flanquejat per Herranz i Estaràs. | PP Balears

El president del PP de les Illes Balears, Biel Company, ha denunciat aquest dissabte la «passivitat» del Govern balear i del Govern espanyol amb el sector agrari en tot el relacionat amb la futura reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) i els ha acusat «d'abandonar els agricultors».

Company s'ha expressat així durant un acte organitzat pel Partit Popular Europeu (PPE) a Palma, que ha comptat amb la presència de l'eurodiputada Esther Herranz, encarregada d'elaborar l'informe del Parlament Europeu sobre la principal proposta de reglament per a la reforma de la PAC.

La taula, moderada per l'eurodiputada Rosa Estaràs, ha abordat la necessitat de realitzar una avaluació de l'impacte d'aquesta política comuna a les regions insulars de la UE. L'objectiu, segons han explicat, és «estudiar una adaptació dels plans estratègics que tingui en compte les seves particularitats».

Company ha acusat Sánchez de «d'abandonar la defensa dels agricultors espanyols» i del Govern balear ha assenyalat que «li interessa un pebre el sector agrari d'aquestes illes». En aquest sentit, ha lamentat que des del Govern s'hagi deixat d'insistir davant d'Europa en la necessitat d'un règim especial i també s'ha referit al retard en el pagament de les ajudes agràries.

«Tenint 1.350 milions més que els que tenia el Govern la passada legislatura, fa més de dos anys i mig que es retarda en el pagament de les ajudes del Pla de Desenvolupament Rural i això demostra que no té interès en un sector que té cura del 80% del territori», ha apuntat Company. El líder del PP també ha advertit que «hi ha molt en joc en la futura reforma».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.