Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI exigeix a la UOB que retiri immediatament la seva acusació

25633

Aquest dimecres, la secció sindical d’Ensenyament de la UOB ha acusat l’STEI Intersindical de «pressionar» persones que ha acceptat formar part de la seva candidatura a Menorca perquè hi renunciïn. Així, l'STEI ha dit: «Exigim a la UOB que retiri immediatament aquesta acusació».

A més, l’STEI Intersindical demana a la UOB que «respecti els drets dels treballadors i les regles del joc». I han trobat necessari donar les seves explicacions: «En unes eleccions sindicals els treballadors poden optar per presentar-se a una candidatura o una altra. Una vegada acabat el termini per a recollir candidats i candidates es publiquen les llistes provisionals. Els treballadors que apareixen a aquestes llistes tenen el dret a renunciar a la candidatura o candidatures de les que formen part. Es faciliten, així, les garanties democràtiques a totes les persones candidates. L’STEI defensarà sempre aquestes garanties i aquests drets i no tolerarà la vulneració d’aquests drets ni l’eliminació de cap garantia democràtica per part de la UOB».

En aquest sentit l’STEI ha remarcat que té dret a informar els seus afiliats de la possibilitat de renunciar. «Qualsevol sindicat que detecti gent afiliada a altres candidatures els ha d’informar perquè, en massa ocasions, s’ha tractat d’algun error o de captació irregular. Per la netedat de tot el procés és bàsica aquesta informació».

«No consentim que ningú posi en qüestió la lliure voluntat dels treballadors. Tampoc no consentim que ningú impedeixi l’exercici d’aquests drets. Quan un treballador signa una candidatura (o una renúncia), ho fa exercint la seva lliure voluntat particular», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.