Setmanari d'informació local - 138 anys

Picornell considera urgent «la necessitat d'actuar per revertir els efectes del canvi climàtic»

El president del Parlament ha fet aquesta declaració durant la cloenda de les Jornades sobre el Projecte de Llei de Canvi Climàtic

25849

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha conclòs les Jornades sobre el Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica remarcant «la vulnerabilitat» del territori balear i definint com a «urgent la necessitat d'actuar des de tots els àmbits per revertir els efectes del canvi climàtic».

Segons ha informat la Càmera, Picornell ha agraït als organitzadors la labor realitzada i ha qualificat les jornades com «molt profitoses i d'utilitat» per als diputats i els grups que hi hagin format part. Així mateix, ha animat als assistents a «elaborar una llei de la qual es puguin sentir orgullosos i que asseguri un futur millor per a tots».

L'acte ha començat amb una taula rodona amb l'opinió de representants de diverses entitats sobre el tema. En concret, la responsable i portaveu de l'àrea de Campanyes de Territori i Recursos Naturals del GOB, Margalida Ramis, ha justificat l'oposició del grup a determinats «macroparcs fotovoltaics per estar basats només en la rendibilitat econòmica d'un sol inversor».

En aquesta línia, ha argumentat que «la planificació territorial, la descentralització i la democratització de la inversió elèctrica són absolutament necessàries, tenint en compte que es requereix aproximadament un dos per cent del territori per produir l'energia elèctrica renovable per proveir a la població».

Per la seva banda, la redactora del Pla Territorial Insular (PTI) de Menorca, Gemma Peribañez, ha remarcat també la necessitat de l'ordenació i la planificació territorial per a la transició energètica, posant l'accent en «la necessitat de transformar la visió de la població».

«Transició inevitable»
Julie Salgado, cap de Relacions Institucionals d'Endesa, ha reconegut que la transició energètica és «inevitable» però ha insistit en la necessitat de «mantenir la seguretat del subministrament a preus competitius durant aquest període de transició».

El director general de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF), José Donoso, ha remarcat que el cost d'oportunitat de no fer la transició energètica és «inassumible» per a les Balears i ha afegit que, a més d'anar cap a l'energia fotovoltaica i eòlica, és «necessari posar el focus en la reducció del consum, ja que l'energia que menys contamina és la que no es consumeix».

Finalment, la segona taula rodona s'ha enfocat en l'energia eòlica, amb presentacions d'experiències per part de Nicoletta del Buffalo, directora de Ecorys Espanya; Pep Puig, vicepresident de la European Association for Renewable Energy (Eurosolar); Jordi Muntaner, representant de Clima i Energia de la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEU/Birdlife); i Heikki Willstedt, director de Polítiques Energètiques i Canvi Climàtic de l'Associació Empresarial Eòlica(AEE).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.