Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB rebutja la campanya de «linxament» de Ciudadanos contra la comunitat educativa

26113
L'Obra Cultural Balear ha volgut mostrar el seu rebuig a la «nova campanya de linxament» que, a parer seu, ha emprès el partit 'Ciutadans' liderat per Xavier Pericay. | dBalears/Arxiu

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha emès aquest dissabte un comunicat en el qual ha volgut mostrar el seu rebuig a la «nova campanya de linxament», que a parer seu, ha emprès el partit Ciudadanos contra la comunitat educativa.

L'entitat ha assegurat que el partit que dirigeix Xavier Pericay ha emès un «suposat informe que qüestiona la qualitat d'un text escolar (Llengua catalana i literatura de 1r de Batxillerat, de l'editorial Anaya), elaborat per experts en la matèria, i que constitueix amb total seguretat el llibre més utilitzat d'aquesta assignatura en els centres de batxillerat» de l'Arxipèlag.

L'OCB considera aquest fet com «un nou atac contra la professionalitat dels autors del llibre, contra l'editorial que el publica, contra tots els professors i centres que el recomanen, i contra els milers d'estudiants que l'han tengut i el tenen» com a referent de lectura.

Segons l'entitat en defensa de la llengua catalana, aquest «suposat informe, farcit de tergiversacions, manipulacions i falsedats» ha estat «perpetrat per una persona que no reuneix la qualificació adient per a dur terme un treball d'aquestes característiques i que sempre s'ha caracteritzat per la seva animadversió cap a la llengua i cultura pròpia».

'Personatges extremistes'

L'OCB, en aquest sentit, ha «lamentat» que un partit amb representació parlamentària, com és Ciudadanos, es deixi «arrossegar per personatges extremistes i grupuscles fanatitzats, que intenten dur al món educatiu les seves croades polítiques particulars contra la llengua i cultura pròpia de les Balears. I, per tant, contra l'Estatut d'Autonomia». Aquest fet, segons l'entitat cívica «constitueixen un perill per a la convivència».

L'Obra Cultural, així, reclama al Martí March, conseller d'Educació, que surti «en defensa dels autors del llibre, del professorat de català que el recomana, i dels centres que l'utilitzen». «No es pot tolerar cap agressió més contra la comunitat educativa, ni contra la llengua ni cultura pròpia de les Illes», ha sentenciat l'entitat.

Finalment, l'entitat presidida per Josep de Luis també ha volgut fer públic la seva «solidaritat i reconeixement a les persones que han estat objecte de la sinistra persecució instigada pels intolerants i fanàtics contraris a la nostra llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.