Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Assemblea Sobiranista «fa costat» a Busquets i Noguera davant els atacs de PP, Cs i Actua-Vox

26115
Els mabres de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) han mostrat aquest dissabte a Palma cartells en defensa dels presos polítics catalans. Cristòfol Soler, expresident del govern balear, duia una pancarta amb el lema 'molta força'. | ASM/dBalears

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) manifesta el seu «suport i solidaritat» a Bel Busquets, vicepresidenta del Govern balear, i Antoni Noguera, batle de Palma, davant els atacs que acaben de rebre de «l'extrema dreta de PP, Ciudadanos i Actua-Vox».

L'entitat sobiranista ha considerat que Margalida Prohens, portaveu del PP al Parlament, «ha quedat ben retratada com a neofeixista i còmplice de l'estat inquisitorial espanyol quan ha qualificat de "vergonya" que la vicepresidenta Busquets hagi visitat els presos polítics catalans».

Segons l'entitat, el que «és una vergonya, als ulls d'Europa i de tot el món democràtic, és l'empresonament de polítics com a represàlia per haver consultat el poble mitjançant un referèndum, per no parlar dels escàndols reiterats de la judicatura espanyola corrupta al servei del PP i el PSOE».

Cadira de Maceo

D'altra banda, l'ASM ha assegurat que pel que fa a la denúncia del partit 'Actua-Vox' a la fiscalia espanyola contra Antoni Noguera, per «haver cedit a Cuba durant dos anys la cadira del líder independentista Antonio Maceo, deixa també en evidència el tarannà colonitzador d'aquest grupuscle feixista».

Segons l'entitat, pretendre que «quedi "a Espanya" la cadira de Maceo com a trofeu de guerra només es pot entendre per les ganes d'humiliar i vexar el poble cubà, que, mal que li pesi al sr. Jorge Campos, fa 120 anys es va alliberar de Madrid i va deixar de ser una província d'Espanya».

Per l'entitat, queda clar una vegada més, que els delegats «del PP, 'Ciudadanos' i 'Actua-Vox' a les Balears són els braços executors del colonialisme de Madrid, només cerquen brut i es revinclen com picats d'aranya quan es reivindiquen els drets democràtics, i els importen un rave els problemes reals dels mallorquins com la manca de finançament estatal, les llistes d'espera als hospitals, la manca d'escoles, habitatge i transport públic, el cost de la insularitat o les penúries dels pensionistes per arribar a final de mes».

Vaga de fam

Finalment, l'entitat durant l'establiment de la paradeta setmanal al carrer de Sant Miquel de Palma, ha expressat «el seu suport a la decisió de Jordi Sànchez i Jordi Turull d'iniciar una vaga de fam pel maltractament i discriminació que reben de la judicatura espanyola». «Com ha recordat Jaume Sastre, va ser en una trobada amb l'ASM que Jordi Sànchez li va demanar com va plantejar la seva vaga de fam amb motiu dels atacs del PP de Bauzà contra l'escola en català», ha sentenciat l'ASM.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.