Setmanari d'informació local - 138 anys

Un jurat popular encausarà l'home acusat d'assassinar la seva parella al Port de Pollença

La víctima va acudir a denunciar el seu marit davant la Guàrdia Civil hores abans del crim

26271
Diversos símbols en contra de la violència masclista. | Parlament IB-Arxiu/E.P.

El Tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial de les Balears jutjarà a partir d'aquest dilluns a I.C. per l'assassinat de la seva parella, L.P., en el Port de Pollença el maig de 2016. Per aquests fets, la Fiscalia demana a l'acusat 22 anys de presó.

L'acusat és un home de 60 anys d'origen romanès que manca d'antecedents penals. Segons l'escrit d'acusació del fiscal, el 29 de maig de 2016 l'acusat va mantenir «una forta discussió amb la seva dona al domicili en el qual tots dos convivien».

Segons la Fiscalia, l'home va forcejar amb la víctima, agafant-la del coll. La dona, segons el fiscal, va aconseguir escapolir-se i va fugir cap a la balconada de la terrassa. El Ministeri Fiscal sosté que, llavors, l'acusat «entrà a la cuina i va agafar un ganivet d'uns 16 centímetres de fulla i va acorralar a la víctima a la balconada, on li va assestar diverses punyalades a la part superior del pit».

Segons aquest relat, quan la dona intentava incorporar-se «aferrant-se als barrots de la barana i demanant auxili», l'home va tornar a apunyalar-la per l'esquena. La víctima va morir a conseqüència de les ferides malgrat rebre ajuda mèdica urgent.

La víctima havia acudit hores abans a un lloc de la Guàrdia Civil a denunciar a la seva parella, fets que encara s'investiguen. Segons les informacions, la dona tenia dos fills majors d'edat en comú amb l'acusat. Tots dos estan personats en la causa i la Fiscalia demana que siguin indemnitzats cadascun amb 100.000 euros per danys morals.

La Fiscalia, que aprecia la circumstància 'agreujant de parentiu', demana imposar a l'home una pena de 22 anys de presó per un delicte 'd'assassinat amb traïdoria'. El Govern, a través de l'Advocacia de la Comunitat, també està personat en el procediment com a acusació popular. Demana, com la Fiscalia, 22 anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.