Setmanari d'informació local - 138 anys

Tramuntana XXI celebra l'aprovació de la Llei de Camins com una «fita històrica»

26393

L'associació Tramuntana XXI ha celebrat aquest dimecres l'aprovació de la Llei de Camins Públics i Rutes Senderistes de Mallorca i Menorca com una «fita històrica en la legislació».

L'entitat ha subratllat «el potencial i rellevància de legislar sobre l'accés i ús dels camins de la Serra de Tramuntana» i ha dit que la llei «pot suposar un canvi de paradigma en moltes de les dinàmiques de la Serra».

Tramuntana XXI entén que la Llei, «més que cercar castigar qui la incompleix, hauria d'incloure mesures per incentivar» als complidors. «Així, en comptes de detractors enemics, ens trobarem amb aliats involucrats i satisfets del seu paper com a protectors dels camins», han raonat.

L'entitat ha recordat que va presentar esmenes orientades a introduir mesures per protegir l'entorn natural i el sector rural; suprimir la facultat d'expropiació en relació amb les rutes d'interès excursionista; atorgar protagonisme a la governança, a la societat civil, i a les entitats de custòdia del territori; i, finalment, «eliminar el premi per denúncia dels particulars», perquè creuen que «genera confrontació i conflictivitat».

«Celebram que s'hagi aprovat finalment una Llei que regula l'ús i l'accés als camins i rutes senderistes de Mallorca i Menorca», han manifestat des Tramuntana XXI, que ha confiat que els Consells insulars facin bon ús «no només dels drets que la Llei els atorga, que són molts, sinó dels deures i responsabilitats que implica la important tasca de gestionar l'accés i l'ús dels camins».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.