Setmanari d'informació local - 138 anys

Carles Rebassa guanya el Premi Carles Riba de Poesia

26459

El poeta mallorquí, Carles Rebassa, ha guanyat el Premi Carles Riba de Poesia amb el llibre de sonets 'Sons bruts'.

El premi l'ha rebut en el marc de la Nit de Santa Llúcia, organitzada per Omnium Cultural i que enguany ha tengut lloc a Sabadell.

La vetlada ha tengut un alt contingut polític, amb l'assistència dels presidents de la Generalitat i del Parlament, i que, per segon any consecutiu, no ha comptat amb la presència del president de l'entitat, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners.

Durant l'acte, s'ha llegit una carta de Jordi Cuixart des de Lledoners. Cuixart ha tengut paraules de fraternitat per als presents a l'acte. També paraules per als presos i especial menció als que fan vaga de fam.

Aquesta Nit de Santa Llúcia ha volgut recordar sobretot, a més del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, la seva antecessora, Muriel Casals, i l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la relació que tots tres han tengut amb Sabadell.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha fet una crida a la resistència pacífica: «Si des de la distància d'un despatx de Madrid, hi ha un govern que és incapaç de reconèixer que, quan es posa en risc allò que som, allò que sentim, allò que pensem, responem sempre com un sol poble, és que ni ens volen conèixer ni ens respecten. Davant les seves ofenses, davant la provocació de portar un consell de ministres a Barcelona just un any després de les eleccions imposades, no ho dubteu: respondrem amb intel·ligència, amb determinació i amb la no-violència com a bandera.»

Tots els premis

En l'edició d'aquest any, la 68, Jordi Cabré Trias ha guanyat el Premi Sant Jordi de Novel·la de la Nit de Santa Llúcia amb la novel·la 'Digues un desig', un thriller on aborda els límits que som capaços de creuar per seduir.

El Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions ha estat per a Víctor García Tur per l'obra 'El país dels cecs'.

El Premi Muriel Casals de Comunicació se l'han enduit Jaume Roures i Tatxo Benet, per la 'qualitat periodística dels seus projectes empresarials i per la seva voluntat d'aprofundiment democràtic' amb iniciatives com el diari 'Público' i els documentals 'Las cloacas de Interior', '20-S' i l'organització del centre internacional de premsa del referèndum de l'1-O.

El Premi Josep M. Folch i Torres de Novel·les per a joves ha estat per a Núria Franquet amb 'La Liang dins del quadre'.

El Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil l'ha guanyat Maite Carranza amb 'L'alè del drac'.

El periodista finlandès Pertti Pesonen s'ha enduit el Premi Internacional J. B. Cendrós.

La vetlada ha estat acompanyada per un espectacle dirigit per Joan Arqué i hi han intervingut el Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell, el poeta Enric Casasses, el raper David Menéndez, la cantant Rosa Pou i diversos actors que han posat veu a textos de poetes i escriptors de Sabadell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.