Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB promou actes per tot Mallorca en el marc de la Diada

26505
L'Obra Cultural Balear impulsa «des de fa uns anys» actes arreu de Mallorca en el marc de la Diada. Els actes es fan els dies previs o el mateix 31 de desembre. Enguany, el 31 de desembre compta amb el reconeixement oficial del Consell de Mallorca com a Diada oficial i des de l'OCB i la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País (formada per delegacions de l'OCB i entitats amigues) s'ha donat un nou impuls a la programació d'actes.
CALENDARI D'ACTES DE LA XARXA TERRITORIAL OCB (actes confirmats)
ALCÚDIA
Dimecres 26, a les 18.00h davant l’Ajuntament hi haurà una concentració que inclou la lectura del manifest, la interpretació de La Balanguera i finalment, una xocolatada popular.
BINISSALEM
Dia 27 a les 19.30h a la plaça de l’Església es farà una lectura del manifest i una xocolatada popular.
BÚGER
Dia 30, a les 12.00h, vermut i festa a la plaça.
CAMPANET
Dia 27 a les 20.00h es durà a terme un recital de poemes de Llompart i xocolatada.
CAMPOS
Dimecres, dia 26 de desembre a les 20 h a l'Auditòrium de Campos, XXX CONCERT DE SANT ESTEVE, 'Cançons d'una mar oberta', amb Irina Cotseli, piano i veu i Christian Skjonhaug, contrabaix i veu. Un viatge musical de Grècia a Mallorca passant per Noruega a través de cançons populars, tradicionals i clàssiques.
Divendres, dia 28 de desembre a les 20:30 a l'Auditòrium de Campos (Carrer Convent, s/n). Representació teatral de FUITA I MARTIRI DE SANT ANDREU MILÀ, de Miquel Àngel Riera. Dramatúrgia i interpretació: Sebastià Adrover Roca i Joan Gomila.
CAPDEPERA
Diumenge 23 de desembre, a les 18.00 hores al teatre de Capdepera, presentació del disc 'Olorant la màgia', de Suso Rexach.
ESPORLES
Dia 30 a les 12.00h, vermut per presentar els llibres 'Un país anomenat nosaltres', d’Antoni Trobat i ’La colcada', de Pere d’Alcàntara Penya. Posteriorment, a les 14h es celebrarà el dinar popular al Centre Cotoner, juntament amb el grup Rom Cremat i els Xeremiers d’Esporles.
INCA
Divendres 28, a les 19.00h a la plaça Santa Maria la Major es durà a terme una concentració i una marxa amb l’Estendard cap a l’Ajuntament. A les 19.30h, a la plaça de l’Ajuntament es llegirà el pregó a càrrec d’Onofre Pons Sureda. A les 20h hi haurà una xocolatada popular.
Dijous 3 de gener, presentació del llibre 'Sobre la terra impura', de Melcior Comes. Serà a les 20.00h al Claustre de Sant Domingo.
LLUCMAJOR
Dissabte dia 22, a les 10,30, a plaça, juntament amb l’Ajuntament celebram la Diada de Mallorca. Na Catalina Font i més gent llegiran el llibre La Festa de l’Estendard i després un cercavila musical i tradicional amb els Glosadors de Mallorca.
MARRATXÍ
Dia 3 de gener: Festa de l’Estendard a la carpa de la Plaça de Can Flor. A les 17h, poesia 'La Colcada', de Pere Alcàntara Penya, recitada per Marga González. A les 17.15h hi haurà representació de teatre infantil: 'El Rei Melcior i els pastorets de Nadal'.A les 18.00h hi haurà una xocolatada popular i finalment, a les 19.30h es durà a terme la presentació del llibre d’Antoni Marimon, 'Mallorca davant el centralisme. 1715-2015'.
MONTUÏRI
Dia 27, a les 19:45h, posada de l’Estendard i cant de La Balanguera a la Plaça Major. A les 20.00h, presentació del llibre de Pere Sampol “El procés català amb ulls mallorquins” a la sala de sessions de l’Ajuntament.
PALMA
Dissabte, 22 de desembre, a les 20.00, Nit de la Cultura i lliurament dels premis 31 de Desembre, al Teatre Principal de Palma.
PETRA
Dissabte 22 de desembre a 'Es Quarter',a les 20.00h, Manel Santana presenta el seu llibre 'La plagueta vermella' i posteriorment, a les 21h, hi haurà una torrada popular (preu: 5€). A les 22.30h hi haurà un concert amb Roger Pistola i Mareselva.
SA POBLA
Dia 29, a les 12.00h, pujada al campanar de la Parroquia de Sant Antoni Abad per la hissada de la quadribarrada i la bandera de Sa Pobla amb l’acompanyament de xeremiers. Posterior lectura de manifest a la placeta de la parròquia. A les 19.30h, al Casal de can Soler, presentació del llibre ’La Colcada', de Saïm Edicions i posterior xocolatada.
SENCELLES
Assistència a La colcada de Palma.
SINEU
Concert Mallorca Lliure amb la col·laboració de l’OCB. Diumenge 23 de desembre a les 16.00h. Tomeu Quetglas, Descalaixats, Xanguito, Ebri Knight i PD Pandereta.
VILAFRANCA
Dia 27 a les 19:30h a la rectoria vella, presentació del llibre 'Gonellisme' i xerrada a càrrec de l’autor Xavier Canyelles Ferrà.
Igualment, segons han format des de l'entitat també es preparen actes a Alaró, Algaida, Andratx, Artà, Calvià, Felanitx, Llubí, Manacor, Maria de la Salut, Muro, Pollença, Porreres, Puigpunyent i Valldemossa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.