Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB se suma a la reivindicació de la plataforma «Parc sí. Salvem la façana marítima»

26521

El Ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat per urgència la modificació del PGOU que ha de permetre, «via compensació», els canvis d'usos de l'edifici de GESA, el qual continuaria essent propietat d'Endesa, així com la construcció en segona línia, al barri de Nou Llevant, de més de 1.059 habitatges.

Aquesta setmana el GOB s’ha reunit amb membres de l'Associació de veïns i ciutadans que, sota el reclam de «Parc Sí. Salvem la Façana Marítima», pretenen preservar la primera línia de mar lliure de construccions i especulació urbanística. Des del col·lectiu reclamen un Parc a la façana marítima, que sigui continuació del Parc de la Mar. “Un espai verd i públic del qual tota la ciutadania en pugui gaudir”.

El GOB se suma a aquesta reivindicació però denuncia que, per una banda, amb la proposta actual l'edifici de GESA passa definitivament a ser titularitat d'Endesa, perdent així la possibilitat de destinar-lo a equipament socio-cultural. I que a més, amb la modificació plantejada per Cort, «es fa un canvi d'usos que permet a Endesa donar-li qualsevol ús a primera línia (residencial, turístic, comercial o administratiu)». Per altra banda, des del GOB denuncien els efectes de l'operació especulativa immobiliària de la permuta en el barri de Nou Llevant.

L’any 2008, el GOB també va al·legar contra la permuta de reubicació dels aprofitaments urbanístics de la façana a la segona línia, al polígon de Llevant. Al·legacions que no es varen tenir en compte. La proposta actual incrementa encara més l'aprofitament urbanístic dels solars situats vora els centres escolars IES Antoni Maura i Francesc de Borja Moll i els col·legis públics Camilo José Cela i Joan Miró: en tres solars, s'hi podran construir fins a 1.059 habitatges (3.177 habitants més) en un barri que comença a patir un procés greu de gentrificació.

Segons el GOB, els interessos especulatius privats d'ENDESA i MAPFRE s'imposen, i ens trobam davant el xantatge que, per mantenir el parc de primera línia, condemnarà el barri de Nou Llevant, sotmès a un procés brutal de transformació urbanística derivat de «l'interès que té aquest barri per a la inversió immobiliària» - en paraules del regidor d'Urbanisme, José Hila: «per la proximitat al Palau de Congressos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.