Setmanari d'informació local - 138 anys

El BUP convoca la manifestació del 30D: «Per la plena sobirania, República Mallorquina»

26619

El Bloc d’Unitat Popular ha convocat un any més al poble de Mallorca a mobilitzar-se i a celebrar la Diada de Mallorca durant tots els actes previs a les ciutats i pobles de tota l’illa, a la Manifestació del 30 de desembre i a la festa de l’estendard de Palma el 31 de desembre.

En aquest sentit, han explicat que enguany han centrat el missatge polític del Bloc d’Unitat Popular en quatre eixos, «aquells que han marcat agenda política a l’illa, perquè són elements fonamentals de l’estat en el qual ens trobem, elements claus per mantenir-nos sotmeses al sistema capitalista patriarcal i a l’estat espanyol».

La lluita contra la massificació turística, «que ens empobreix, que ens explota, que ens expulsa de les nostres cases. El model turístic és la base de l’estructura capitalista a la nostra illa, per això, qualsevol crítica és titllada de turismofòbia. És imprescindible posar fre al turisme de masses, per assegurar un futur per aquesta illa i els governs progressistes no ho estan fent». Igulament, han aprofitat per fer una crida a la participació en la mobilització d’aquest diumenge contra l’autopista de Llucmajor a Campos.

Un altre eix que han destacat, ha estat la repressió de l'Estat «que mostra la cara més amarga del règim del 78, però també la que entronca més amb la realitat de la seva configuració». En aquesta línia, han exigit la llibertat de tots els presos polítics i el retorn de tots els exiliats, «especialment del nostre company Valtonyc, a qui li enviam una gran abraçada solidària».

«Però no tot són males notícies, el passat 8 de març vàrem viure una jornada històrica, on les dones aturàrem el món i prenguérem els carrers, per defensar que ja no pensam retrocedir ni una passa en els nostres drets i llibertats». És per això, que han assenyalat que volen que la Diada també sigui un impuls cap a una nova vaga general feminista al març i han apuntat que viuen «amb gran expectativa» la conformació del Moviment Feminista de Mallorca i el naixement de cada vegada més assemblees i col·lectius feministes.

«Tenim més clar que mai, que per deixar enrere l’estat espanyol com a presó de pobles i garant dels privilegis dels de sempre; el capitalisme com a sistema que ens explota i ens nega la possibilitat de tenir una vida digne i el patriarcat que ens oprimeix, ens assassina i ens priva d’una vida que valgui la pena ser viscuda; necessitam sobirania». Des del BUP consideren que necessitam l'autodeterminació «per garantir una vida digne per totes les persones, perquè dins de l’estat de les autonomies no tenim futur».

Per tot això, han finalitzat: «Per la plena sobirania, República Mallorquina. Construïm els Països Catalans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.