Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB estudiarà una planta endèmica de la Serra que està en perill d'extinció

26625

Un equip d'investigadors de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat, estudiarà la lletrera del Massanella (Euphorbia fontqueriana Greuter), una planta endèmica de l'illa de Mallorca que està catalogada en perill d'extinció.

Segons ha informat la UIB, el projecte té l'objectiu de millorar els coneixements sobre l'hàbitat i estudiar aspectes bàsics de la biologia. Aquesta espècie només es troba en una àrea reduïda de la Serra de Tramuntana, un paratge natural protegit i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Els darrers anys, el Servei de Protecció d'Espècies de la Direcció general d'Espais Naturals i Biodiversitat ha duit a terme una prova pilot de translocació de l'espècie, però l'estat de conservació i la manca de coneixements sobre molts aspectes de la seva biologia fan molt necessari un estudi científic.

El projecte, que porta per títol 'Aproximació multi-metodològica per a la conservació de la lletrera del Massanella és d'un any de durada i té un vessant triple: recerca, gestió i conscienciació ciutadana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.