Setmanari d'informació local - 138 anys

Reivindicació, poesia, música, premis, emoció i glamur a la Nit de la Cultura 2018

26659

La Nit de la Cultura va tornar a ser una mescla perfecta de reivindicació, poesia, música, premis, emoció i glamur. L'edició d'enguany es va fer al Teatre Principal de Palma que es va omplir a vessar per participar i donar força a la convocatòria de l'Obra Cultural Balear.

Quan eren les 20.00 els glosadors Miquel Adrover i Maribel Servera donaven el sus a la Nit. Aparegueren de darrera el públic i anaren avançant cap a l'escenari, mentre feien pujar el nivell de la seva glosa.

A continuació els presentadors de la gala (excel·lents durant tota la nit) Maria Bauçà i Joan Farrés, varen donar la benvinguda i pas al discurs del president de l'entitat organitzadora, Josep de Luis.

El president de l'OCB va repassar les fites assolides enguany i va fer una crida a treballar des del compromís i la unitat per la Llengua, la Cultura i el País.

Un vídeo de Josep Maria Llompart donà el relleu a dues actucions basades en poemes seus, la de Víctor Leiva i Glòria Julià, titulada 'Ocellada: volam amb Llompart' i la dels Corsaris de la Mar Ampla (alguns components dels Grollers de Sa Factoria) que feren un tast del seu espectacle 'Una passejada pel camí florit', una altra mirada a la poesia llompartiana.

Les actuacions es varen completar amb la força i l'energia del folk rock d'Ebri Knight i la versió més melòdica dels Germans Martorell.

Els premis

La Nit de la Cultura acolli, com cada any, el lliurament dels Premis 31 de Desembre.

Antoni Bibiloni va emocionar a tothom en rebre el premi Josep Maria Llompart i, també, va fer brotar rialles quan, juntament amb dos components de Sarau Alcudienc, va interpretar una cançó satírica.

Laura Gost va impressionar el públic amb un discurs compromès i entranyable en rebre el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel. El director de 'Mai neva a Ciutat' reclamà que els artistes puguin treballar en llibertat en recollir el premi Miquel dels Sants Oliver. El club Scrabble Eivissa va ser reconegut amb el premi Francesc de Borja Moll que recollí un dels principals impulsors, Pau Arranz. La investigadora Alicia Sintes (que no va poder ser present a la Gala) va guanyar el Bartomeu Oliver. Jordi Cloquell de Ca s’Aritller rebé l’Emili Darder i Pere Orpí va fer un llarg repàs a la seva trajectòria en agrair el premi Aina Moll i Marquès. En nom de Txarango, Alguer Miquel, un dels seus cantants, va dedicar el guardó Gabriel Alomar a Jordi Cuixart, Anna Gabriel i la resta de presos i exiliats polítics.

La Balanguera interpretada pels Germans Martorell, Natàlia Tascón i tot el públic en peu, tanca una gala que ha estat el tret de sortida als actes de celebració de la Diada de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.