Setmanari d'informació local - 138 anys

L'EMT renova la seva flota amb l'adquisició de 100 autobusos

26759

El Consell d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports i Projectes de Palma (EMT) ha adjudicat aquest divendres els contractes per a l'adquisició de 100 autobusos de gas natural que permetran renovar la seva flota.

Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Palma, qui ha detallat que els 100 autobusos arribaran durant 2019. La primera remesa d'autobusos nous arribarà durant el primer semestre de 2019, mentre que la segona durant el segon semestre.

El cost total d'aquesta compra ha estat de 32.496.193 euros. Aquesta despesa compta amb un finançament del Banc Europeu d'Inversions, que aportarà el 50 per cent de la inversió, i 7.187.500 euros procedents de la Llei Capitalitat de diferents anys. La resta es finançarà a través de la banca comercial.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha afirmat que la «mobilitat sostenible és el primer paràmetre per a aconseguir una ciutat més europea». Així, ha destacat que els nous busos «permeten aconseguir dos objectius, el de tenir uns vehicles que generin menys emissions i, d'altra banda, millorar les rutes i les freqüències».

Així mateix, Noguera ha destacat que la renovació de la flota «permetrà tenir un transport públic més competitiu que aconsegueixi avançar al cotxe». Per part seva, el regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Joan Ferrer, ha remarcat que la renovació de la flota «dóna resposta a les necessitats dels ciutadans», i que «demostra el compromís d'aquest equip de govern amb el transport públic».

Ha destacat també que des de 2009 no es compraven autobusos, i que la flota estava envellida, sense poder donar cobertura al cent per cent de les necessitats dels ciutadans.

Novetats
La flota de l'EMT es compon de 117 autobusos, dels quals 95 tenen entre 15 i 17 anys. La primera fase permetrà renovar els més antics, amb data de 2001, dels quals 21 són de 12 metres i 15, articulats de 18 metres.

Així, el procés serà que a mesura que arribin nous autobusos s'aniran retirant els més vells segons el criteri dels tècnics de l'EMT. Els vehicles nous, impulsats en gas natural, permetran reduir de manera considerable l'emissió de gasos i partícules contaminants.

Una altra novetat és que s'incrementa la capacitat actual dels autobusos, ja que s'han adquirit més vehicles de 18 metres i s'han incorporat els de 15 metres que tenen una major capacitat de càrrega de passatgers, han assenyalat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.