Setmanari d'informació local - 138 anys

El Jutjat tornarà aquest divendres el material requisat als periodistes

26829

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha citat per a aquest divendres a les 10.00 hores als dos periodistes als quals la Policia va requisar mòbils, ordinadors i documentació, per a fer-los lliurament del material confiscat.

Així ho ha comunicat en una diligència notificada aquest dimecres als afectats, els redactors José Francisco Mestre, del Diario de Mallorca, i Blanca Pou, d'Europa Press. D'aquesta manera, el Jutjat respon a l'escrit presentat pels periodistes, amb el qual sol·licitaven que se'ls cités formalment per a la devolució dels objectes confiscats (dos telèfons mòbils, dos ordinadors corporatius i diversa documentació en paper).

La devolució del material va ser ordenada dilluns passat pel jutge instructor del 'cas Cursach', Miguel Florit. Els mitjans de comunicació afectats també demanaven que se'ls notifiqués degudament la resolució per la qual Florit acordava la devolució dels mòbils; i que se'ls informés per escrit sobre el lloc o llocs on han estat els dispositius, les persones que han tengut accés als mateixos i sobre la realització o no de qualsevol obertura, examen, inspecció, registre, còpia o manipulació d'aquests.

Així mateix, reclamaven que en el cas que s'hagin extret, copiat o examinades dades, se'ls informi per escrit sobre quines dades han estat i en quin lloc s'han emmagatzemat. Europa Press i Diario de Mallorca, al costat dels dos periodistes afectats, van presentar una querella en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) contra Florit per presumpta prevaricació en ordenar la confiscació de telèfons mòbils d'aquests professionals, en el marc d'una recerca relacionada amb el cas Cursach, a fi de determinar l'origen d'una informació periodística.

En la querella argumentaven que l'acte de Florit constitueix «un atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia» i que s'ha produït una conculcació del secret professional del periodista «absurda i insòlita».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.