Setmanari d'informació local - 138 anys

Dimarts comencen les tasques d'exhumació al cementeri de Llucmajor

26895

El Govern dóna llum verda perquè s'iniciï aquest dimarts l'exhumació de la fossa del cementiri Llucmajor.

Segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, amb aquesta tasca ja serien 12 les fosses obertes per part de Cultura durant aquesta legislatura des de l'aprovació de la Llei 10/2016, de 13 de juny, per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el Franquisme. Després que s'hagin intervingut fosses a Porreres, Montuïri, Alaró, Sant Ferran, Sencelles, Calvià, Marratxí, Llucmajor, Pou de Sant Lluís a Porreres, Eivissa i Santa Maria.

Així mateix, també s'ha fet un estudi de viabilitat a Son Coletes a Manacor i al cementiri de Bunyola, fet que obre la porta a possibles intervencions en aquest espai.

Les víctimes que se cerquen en Llucmajor són: Sebastià Vidal Vidal, natural de Santanyí, Guàrdia Civil retirat de 53 anys; Macià Salvà Moll, d'Es Coll d'en Rabassa, paleta de 32 anys; Miquel Martorell, la tercera víctima que se cerca, natural de Bunyola, pagès de 35 anys; la quarta persona desapareguda que se cerca no està confirmada la seva identitat.

La intervenció, que començarà aquest proper dimarts dia 8 d'octubre, se centrarà en unes fosses que s'han localitzat per les causes judicials obertes. El cos de Sebastià Vidal podria estar enterrat en el quadre dos que es localitza damunt el mapa que s'adjunta, en vermell i amb les lletres C2, mentre que els altres cossos es trobarien a la fossa indicada en color negre i amb les lletres C1.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.