Setmanari d'informació local - 138 anys

Els treballadors d'IB3 faran vaga per Sant Antoni i la Revetla

26907

Els treballadors de Liquid Media, dels informatius d'IB3 Ràdio i Televisió, faran una vaga els propers 16 i 17 de gener si no arriben a un acord abans amb la cadena pública.

Segons ha comunicat aquest divendres el comitè de la televisió pública autonòmica, aquesta vaga ve motivada «després de tretze mesos d'infructuosa negociació amb la productora Liquid Media i IB3» per a, asseguren, aconseguir unes millores «indispensables per al bon funcionament del servei». D'aquesta forma, els treballadors s'han vist «obligats» a adoptar aquesta determinació, han detallat en el comunicat.

Segons expliquen, les millores que reclamen i que «no han estat ateses» són l'aplicació de l'IPC anual que tenen signat i que «no s'està respectant», asseguren; que tots els treballadors tenguin les mateixes condicions laborals per al mateix treball realitzat; igualar les categories professionals a les del personal públic; i fer efectiva la internalització del personal, ja que, afegeixen, «fa quatre anys que l'esperam».

El Sindicat de Periodistes de Balears els dóna suport

El Sindicat de Periodistes de Balears (SPIB) ha mostrat aquest divendres el seu suport al preavís de vaga dels treballadors de l'empresa Liquid Media davant la possibilitat que la concessionària dels serveis informatius d'IB3 «renunciï a continuar prestant el servei per a desavinences amb l'Ens Públic de Radiotelevisió, i a les seves reivindicacions de millora de les condicions laborals d'internalització».

El sindicat considera «decebedor» que el Govern deixi «en mans d'un informe extern» la internalització dels prop de 200 treballadors dels serveis informatius d'IB3, «externalitzat des de la creació de la cadena pública en 2005 i prestats fins ara per quatre empreses diferents».

El sindicat reitera així la seva «exigència» als partits polítics amb representació parlamentària perquè «aclareixin la seva postura sobre la internalització».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.