Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El Govern presenta un Decret d'usos lingüístics i a la mateixa roda de premsa ja l'incompleix

27049

El Consell de Govern del dia 21 de desembre de 2018, el darrer de l'any passat, va aprovar entre d'altres resolucions, el 'Decret sobre l’ús de les llengües oficials en l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears'.

El fet de que un decret tan senzill s'hagi aprovat a finals de la Legislatura i enmig de festes ha estat una de les condicions que ha imposat el PSOE per acceptar-lo.

A la roda de premsa posterior a aquell Consell de Govern per a presentar els acords de la reunió del Govern, hi comparegueren la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, La consellera de Salut, Patricia Gómez i el Conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela.

Costa esmentà els diversos acords del Govern, entre els quals, l'aprovació del decret que té com a finalitat «desplegar l’ordenació legal de l’ús de les llengües oficials a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, completada fins a l’any 2012 pel Decret 100/1990, de 29 de novembre.»

L’objecte d’aquest Decret és regular els usos institucionals i administratius de la llengua catalana i de la castellana en les administracions de les Balears.

El Decret, en el seu article 32, que regula les intervencions públiques diu textualment: «En els actes públics que tenguin lloc a les Illes Balears o a l’àmbit lingüístic català, les autoritats i els empleats públics que hi hagin d’intervenir per raó del càrrec s’han d’expressar normalment en català».

El Govern va tardar en incomplir la seva pròpia norma el temps que va passar fins que el conseller Negueruela prengué la paraula... tampoc aquesta vegada, i van tres anys i mig, va parlar en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.