Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi arranca dilluns el procés d'elecció de candidats per als pròxims comicis

27061

El PI-Proposta per les Illes arrencarà dilluns que ve el procés d'elecció de candidats per a les eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2019. En concret, el dilluns s'obrirà el termini perquè els afiliats puguin presentar candidatures per a ser triats cap de llista del PI al Parlament i al Consell de Mallorca. El termini de presentació de candidatures acaba el 28 de gener.

Per a presentar candidatura és necessari comptar amb l'aval mínim d'un 5 per cent del cens del PI a Mallorca. Si només es presenta un candidat per a encapçalar cadascuna d'aquestes llistes, el 2 de febrer el Consell General del partit ratificarà i designarà oficialment als candidats.

Si hi ha més d'un candidat a qualsevol d'aquestes dues llistes, el Consell obrirà un procés de primàries i els afiliats podran votar. Segons la presidenta del Comitè Electoral del PI, la diputada Maria Antònia Sureda, aquesta possibilitat de primàries «és la principal novetat que ha posat en marxa la formació en la designació de candidats». Aquesta opció es va decidir en l'últim Congrés del PI, en 2017, per a «facilitar el procés de participació de tots els afiliats en la designació de candidats».

Quant als caps de llista municipals, com estableixen els estatuts del partit, serà cada comitè local el que decidirà si obre un procés similar amb possibilitat de primàries o fa una designació directa del candidat. Els municipis tenen també llibertat per a establir les seves pròpies dates.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.