Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB proposa una resposta contundent davant el «nou insult i menyspreu del Govern espanyol a la ciutadania de les Balears»

27185

L'Obra Cultural Balear (OCB), com a entitat degana en la defensa de l'Autogovern de Balears, ha volgut expressar el seu rebuig a la nova mostra de discriminació cap a la ciutadania de la comunitat per part del Govern espanyol i ha demanat «una resposta contundent» sobre aquest tema.

Segons ha informat l'OCB , el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat presentat pel govern de Pedro Sánchez és «un insult i un menyspreu als ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera».

Enguny, el Govern espanyol ha anunciat una retallada de les inversions del 11,7 per cent que, segons la OCB, «s'afegeix a un historial de greuges, marginacions, retallades i discriminacions que fa pensar més en una relació de colònia-metròpoli que en un sistema de finançament just i equitatiu».

Així mateix, han destacat que «el deute històric acumulat per l'Estat amb Balears supera els 2.000 milions d'euros» i han recordat que el Règim Especial de Balears (REB) ha quedat «en no-res» i «s'ha perdut una altra legislatura en aquesta qüestió».

Per això, han demanat al Govern que «lideri una resposta contundent a tots els nivells: polític, jurídic i de mobilització popular» perquè, de no ser així, «serà la mateixa societat civil la que ho haurà de fer».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.