Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem diu que la nova llei de canvi climàtic és «massa ambiciosa» en relació al cotxe elèctric

27221

El membre del Comitè Executiu de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Rafel Matas, ha assenyalat aquest dijous que la nova llei de canvi climàtic que es troba ara en transició és «massa ambiciosa» i ha destacat que «la tecnologia del cotxe elèctric el 2025 no haurà madurat prou».

Segons ha informat Pimem, el gerent de la federació empresarial, Marcos Cañabate, ha explicat que «el cotxe elèctric encara està desenvolupant-se, per la qual cosa arriscat dur a terme grans desemborsaments econòmics públics en una tecnologia encara molt canviant».

Per això, des de l'Associació Mallorquina de Treballadors Autònoms del Taxi (AMTAT) s'ha sol·licitat als representants de l'administració pública que fomentin «la comercialització i la transformació de la flota de vehicles públics a gas liquat».

Toni Cladera, president d'aquesta associació de taxistes, ha assegurat que a més de la manca de desenvolupament del vehicle elèctric, hi ha una sèrie de problemes afegits que encara els fabricants d'automòbils no han solucionat, «el consum de les bateries i la seva durabilitat és un greu inconvenient perquè els taxistes no poden estar canviant la bateria cada dos anys i encara menys amb l'elevat cost que aquestes tenen en l'actualitat».

Segons Cladera els punts de recàrrega que hi ha a Palma ofereixen un bon servei al sector del taxi, però «no poden oferir una càrrega ultraràpida de les bateries dels cotxes, hem d'estar un temps per obtenir una càrrega completa».

Per Matas la tecnologia del gas liquat i dels vehicles híbrids ha arribat al seu punt correcte de maduració i és per tant el moment d'invertir en una infraestructura que pugui oferir «una vida útil molt més duradora fins a la maduresa del cotxe elèctric».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.