Setmanari d'informació local - 138 anys

Vuit beneficiaris de la convocatòria de cultura Euroregió 2018 són de les Balears

27249

L’any 2018, per novena vegada consecutiva, l’Euroregió Pirineus Mediterrània fomenta la cooperació cultural euroregional gràcies a una convocatòria dotada amb un total de 170.000 euros i publicada el 15 de juny de 2018, en la qual es varen presentar 18 candidatures. A cada un dels vuit projectes subvencionats hi ha un beneficiari de les Illes Balears, fins a un total de vuit, entre els quals s’hi troba Fira B!, el mercat de música i arts escèniques de les Illes Balears que impulsa la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, organitzat a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics. Dos dels vuit projectes són liderats per primera vegada des de les Illes Balears.

Els projectes guardonats són:

1. «Reacciona Ara», projecte d’audiovisual i educació de la imatge amb l’Associació Taller de Cinema (Catalunya), la Cinémathèque de Toulouse (Occitània) i l’agencia Mom Works (Illes Balears), rep 23.000 euros de subvenció.
2. «Passarel·la», projecte de música moderna amb la fundació Mediterrània (Catalunya), el centre de cooperació creatiu Le Silo (Occitània) i l’Ajuntament de Palma-FiraB! (Illes Balears), rep 22.500 euros de subvenció.
3. «InterMedit», projecte d’arqueologia i patrimoni cultural amb l’associació Amics del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (Illes Balears), l’associació Untikesken-Amics d'Empúries (Catalunya) i el museu arqueològic d'Ensérune del centre dels monuments nacionals (Occitània), rep 22.500 euros de subvenció.
4. «RCMPM Xarxa de Creació Musical Pirineus Mediterrània», projecte de música contemporània i noves tecnologies amb l’associació Flashback 66 (Occitània), la Fundació PHONOS i l’associació Unió Social (Catalunya) i l’associació Placa Base (Illes Balears), rep 20.000 euros de subvenció.
5. «Cinema a la frontera 2019-Trobades professionals euroregionals», projecte d’audiovisual amb l’associació Nord/Sud Films i Cinémaginaire (Occitània), la Fundació Festival de Cinema de Girona (Catalunya) i l’associació Xarxa Ciutat-Cineciutat (Illes Balears), rep 22.000 euros de subvenció.
6. «Cirque au carré», projecte de circ i arts del carrer amb l’associació La Central del Circ (Catalunya), les associacions La Grainerie i La Verrerie d'Alès-PNC Occitanie (Occitània) i l’Associació Alcem el CINE (Illes Balears), rep 22.500 euros de subvenció.
7. «La cultura oral dels paisatges rurals de l’Euroregió», projecte de patrimoni material i immaterial amb el Consell Insular de Mallorca (Illes Balears), l’Institut Ramon Muntaner (Catalunya) i el municipi de Roquefort-sur-Soulzon (Le Saloir) (Occitània), rep 15.000 euros de subvenció.
8. «Cinema Lliure a la Biblioteca», projecte d’audiovisual, cinema i literatura amb la societat limitada Mago Produccions (Catalunya), la SAS Godo Films (Occitània), i l’Associació de Productors Audiovisuals de les Illes Balears-APAIB (Illes Balears), rep 22.500 euros de subvenció.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània

L'Euroregió Pirineus Mediterrània és una agrupació europea de cooperació territorial nascut el 2004 amb el suport de la Unió Europea. Actualment en són membres el Govern de les Illes Balears, la Regió d’Occitània i la Generalitat de Catalunya, que n’ostenta la presidència rotatòria des del juny del 2017. L'Euroregió Pirineus Mediterrània s’ha dotat d’un full de ruta per al trienni 2018-2020, que, entre d’altres, comprèn els següents objectius:

a) Actuar amb i per a la ciutadania del territori.
b) Desenvolupar l’ecosistema euroregional de la innovació.
c) Contribuir al desenvolupament sostenible del territori.
d) Aprofundir en la identitat euroregional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.