Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra de Menorca condemna l'agressió masclista de Ciutadella

27261
Esquerra de Menorca ha condemnat aquest divendres un nou cas de violència masclista registrat a Ciutadella. | dBalears/Arxiu

Esquerra de Menorca ha condemnat aquest divendres un nou cas de violència masclista registrat a Ciutadella. El partit ha volgut mostrar la seva «repulsa total i frontal a qualsevol agressió» d'aquest tipus. També ha volgut renovar el compromís en la defensa de les dones en les «seves eleccions vitals» i en les «seves expectatives de desenvolupament» com a persona.

La formació política ha ressaltat, en aquest sentit, que l'actitud masclista d'alguns homes és «clarament rebutjable» i errònia de cap a peus. Aquestes postures de control sobre la parella o l'exparella es troben «molt pròximes a la imposició i a la pertinença, i molt lluny de la llibertat d'elecció que ha de regir qualsevol relació basada en la comprensió i en la tolerància».

Esquerra de Menorca ha explicat que «en temps en el qual comencen a qüestionar-se principis bàsics dels avanços en matèria de gènere, amb l'ascens de partits com VOX que demanen la derogació de lleis reconegudes internacionalment com un avanç en el respecte dels Drets Humans, és fonamental tancar files entre totes les forces polítiques i socials que creguin sincerament en la igualtat».

Una igualtat que, segons el partit, ha de donar-se «entre els gèneres» així com «entre totes les persones, siguin del credo o de la raça que siguin». «Cal implementar aquestes mateixes lleis tant en matèria de seguretat davant les potencials agressions, com en la millora dels programes educatius per tal de garantir plenament aquests drets, que són drets humans», ha sentenciat la formació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.