Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana explicacions al Govern per «l'arrasament» del torrent de Na Borges

27463

El grup ecologista GOB ha acusat aquest dilluns al Govern «d'arrasar» l'espai protegit del torrent de Na Borges sense realitzar la corresponent avaluació de repercussions ambientals, dins de les intervencions derivades de les inundacions en el Llevant de Mallorca el passat octubre.

Segons ha indicat el GOB, aquesta actuació «ha suposat l'eliminació de la vegetació i arrasament pràcticament absolut dels marges del torrent».

El GOB ha recordat que més de 15 quilòmetres del torrent discorren per l'interior del Lloc d'Interès Comunitari (LIC) de Na Borges. Per això, entén que hauria de sotmetre's a l'avaluació per tractar-se d'un projecte sense relació directa amb la gestió del lloc, segons marca la directiva europea. Així, l'entitat creu que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca «ha incomplit la seva obligació» d'avaluació, «incloent el corresponent procediment d'exposició pública del projecte».

D'altra banda, el GOB ha destacat que el Pla de Gestió Natura 2000 de barrancs i muntanyes de Mallorca també engloba el LIC de Na Borges i prohibeix les actuacions que puguin simplificar la diversitat d'espècies. Per això, els ecologistes no entenen «que s'hagi impulsat no la simplificació, sinó la destrucció gairebé absoluta de l'hàbitat».

«Indigna veure que el pla es disposa, per exemple, la prohibició de les activitats col·lectives entre març i juny per a evitar molèsties a la fauna, i que en canvi Medi Ambient no ha tengut cap objecció a l'hora d'impulsar l'arrasament del torrent», han raonat des del GOB.

Així mateix, l'entitat ha defensat que l'actuació en el llit del torrent «no era necessària i molt menys urgent perquè quan el cabal és massiu es desborda a diferents planes al·luvials on s'embassa sense generar problemes de seguretat per a les persones».

Per tot això, el GOB ha demandat explicacions per part del conseller, Vicenç Vidal, i ha avançat que remetran els fets al Ministeri per a la Transició Ecològica i a la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.