Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament debat aquest dimarts 6 lleis, entre elles la Llei de Residus i la del Col·legi Professional de Docents

27469

El Parlament debatrà aquest dimarts, i previsiblement aprovarà, un total de quatre projectes de llei i dues proposicions de llei, entre elles la Llei de Residus i la del Col·legi Professional de Docents, dins de diversos plens extraordinaris que començaran a les 9.00 hores i es calcula que duraran fins a les 20.00 hores sense interrupció.

Aquest ple també inclourà la llei de sostenibilitat mediambiental i econòmica de Formentera; la Llei de Drets de la Infància i l'Adolescència de les Balears; les mesures de protecció de la badia de Sant Antoni; i la modificació del règim d'instal·lacions, accés i exercici d'activitats.

La primera d'elles serà el projecte de Llei de Residus, que restringirà els plàstics d'un sol ús a les Balears -preveu limitacions, entre altres productes, a maquinetes d'afaitar, encenedors i càpsules de cafè de plàstic-.

Seguirà el projecte de llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de Formentera, que permetrà limitar l'entrada de vehicles a l'illa i establirà un sostre en el nombre de cotxes durant la temporada alta.

Després es debatrà la modificació de la Llei de règim jurídic de instal·lacions, accés i exercici d'activitats a les Illes i la llei per a crear un Col·legi Professional de Docents a les Balears, una proposta conjunta de MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Gent x Formentera i Podem. El col·legi agruparà els professionals que estiguin habilitats per a l'exercici de mestre d'educació infantil i primària, professor de secundària i universitat, i serà de col·legiació voluntària.

Finalment, tancarà la sessió el debat del Projecte de Llei d'atenció i drets de la infància i adolescència de les Balears, que introdueix com a principals novetats l'obligatorietat de les administracions a invertir en prevenció; la definició de la declaració de risc d'un menor, i l'actualització i el reconeixement de nous drets dels menors, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.