Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovada la llei que permetrà al Consell limitar l'accés de vehicles a Formentera

27505

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts la Llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l’Illa de Formentera, una norma que permetrà regular l’accés de vehicles a Formentera i que habilita el Consell Insular per establir limitacions temporals a l’entrada i circulació de vehicles de motor.

Aquesta llei respon a una demanda unànime de les institucions i entitats socials de Formentera, que es va formalitzar amb la petició del Consell formenterenc, aprovada per unanimitat en el Ple del passat 20 de desembre de 2017.

L’objectiu d’aquesta llei –que declara la necessitat d’adoptar mesures específiques per vetllar per la sostenibilitat ambiental i econòmica de Formentera– és oferir eines a la institució insular per solucionar els problemes de congestió de vehicles que pateix durant els mesos d’estiu. És una llei autonòmica, però deixa en mans del Consell Insular la facultat de decidir les mesures concretes que s’aplicaran.

La llei faculta el Consell Insular per adoptar, en el període temporal que consideri oportú, les mesures següents:

  • Limitar l’entrada de vehicles i la circulació de vehicles en funció de criteris mediambientals durant els mesos que decideixi
  • Establir un sostre de vehicles en circulació i un sistema de reserva prèvia per autoritzar-ne l’entrada a l’illa en els períodes de limitació. Hi haurà quotes específiques per als residents d’Eivissa.
    -Pel que fa a la restricció d’entrada i circulació de vehicles de motor en un període determinat, s’hi inclouen excepcions, com els vehicles dels residents (s’hi equiparen les persones que tenen un habitatge a l’illa o que resideixen a Eivissa i treballen a Formentera i s’estableix una quota preferent per als ciutadans d’Eivissa); els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda; els vehicles de servei públic, i els tractors o els vehicles de transport de béns i mercaderies, entre d’altres
  • Els vehicles que estiguin autoritzats hauran de dur un distintiu obligatori
  • Respecte dels vehicles de lloguer, també se n’establirà un nombre màxim anual, dins el sostre total de vehicles, amb la possibilitat de reservar un nombre determinat de vehicles elèctrics

S’ha de destacar que el Consell Insular fins i tot podrà limitar temporalment l’afluència de vehicles de motor a espais determinats amb valors naturals, patrimonials o paisatgístics, per evitar danys.

El text definitiu de la llei ha anat incorporant al·legacions de les entitats i en la seva tramitació parlamentaria 22 esmenes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.