Setmanari d'informació local - 138 anys

El diari Ultima Hora mostra els 125 anys d'informació en un cupó de l'ONCE

27659
dav

Els 125 anys del diari Ultima Hora també se celebren amb un cupó de l'ONCE. Concretament amb el corresponent al dimarts 19 de febrer. Cinc milions i mig de cupons difondran l'aniversari d'aquest històric diari.

José Vilaseca i María del Carmen Soler, delegat territorial i presidenta del consell territorial de l'ONCE, i Carmen Serra, presidenta del Grup Serra i Miquel Serra, editor-director d'Ultima Hora, han presentat aquest cupó.

El diari Última Hora neix al maig de 1893, com a diari vespertí, amb vocació d'informar amb la major celeritat possible, amb el nom de 'La Última Hora'. El diari va arribar amb suplements, setmanaris i apostant pel telègraf, l'última tecnologia del moment. Altres novetats van ser la remuneració dels seus redactors i la inclusió de publicitat a les pàgines.

El primer de gener de 1961, es rebateja amb el seu nom actual. El 1963, es posa la primera pedra del futur edifici del diari, al Passeig Mallorca, davant del Palau de la Premsa, actual seu del diari.

El 3 de febrer de 1967, Ultima Hora dóna el salt tecnològic i comença a imprimir-se en la nova tecnologia offset, encara en ús. A més, abandona la tradicional mida 'llençol' per passar al 'tabloide'. Es converteix en el primer diari de l'Estat imprès en offset.

A mitjans dels anys 70, el rotatiu avança l'horari de sortida, i passa de ser un vespertí a un matutí, però mantenint una edició a l'horabaixa. Ultima Hora continua creixent, amb l'aparició de l'edició dominical. Per primera vegada en la premsa de les Balears un diari sortia cada dia de la setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.