Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia que es pretén construir «un xalet damunt la Serra d'Alfàbia»

27683

«Ben damunt la Serra d'Alfàbia, per damunt de la cota 1000 m, a un centenar de metres d'un dels grups d'antenes de telecomunicacions que hi ha damunt la carena, es pretén edificar un habitatge unifamiliar aïllat», així ho ha explicat el GOB aquest dimecres.

Segons ha pogut saber el GOB, aquesta construcció tendria llicència de l'Ajuntament de Bunyola, ja que «sorprenentment» segons el Pla Territorial de Mallorca aquest bocí prop de les antenes només té la consideració d'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic, que no impedeix les noves edificacions.

Davant aquesta situació, el GOB ha reclamat explicacions a la Conselleria de Medi Ambient, ja que aquesta zona forma part del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i a més, té la consideració de Zona Especial de Conservació (ZEC) a l'empar de la directiva europea d'habitats, i per tant, per poder atorgar la llicència de construcció són necessaris diversos informes ambientals.

«Consideram que la construcció d'una edificació d'habitatge al cim d'una serralada amb importants nivells de protecció és un atemptat paisatgístic i ambiental del tot inacceptable. Si pensàvem que els nostres espais naturals més agrestes ja estaven salvats de l'urbanisme més impactant, aquí tenim la prova que no. Una vegada més, es fa evident la necessitat de revisar el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, per tal d'esmenar els seus múltiples defectes d'articulat i cartografia», ha explicat el GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.