Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 500 persones clamen a Palma contra la «injustícia espanyola»

27829

Centenars de persones s'han manifestat aquest dimarts vespre davant la seu a Palma del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears per denunciar el judici a que a partir d'avui se sotmet a polítics i líders socials catalans, encausats per organitzar un referèndum d'autodeterminació el passat 1 d'octubre de 2017 a Catalunya.

La concentració ha començat amb la penjada d'un llaç groc a la porta del Palau de Can Berga, ocupat actualment per l'administració de justícia espanyola.

A continuació, el president de l'OCB, Josep de Luis ha presentat l'acte de solidaritat amb els independentistes «injustament empresonats». Els membres de Música per la Llibertat han interpretat una cançó abans de la lectura del manifest i dues per cloure l'acte.

El manifest l'han llegit Ari Suari i Pep Planas i ha estat acompanyat gairebé tot el temps pels aplaudiments dels assistents.

El manifest ha recordat no només les persones jutjades a partir d'aquest dimarts, sinó també tots els exiliats, entre els quals, s'ha recordat d'una manera especial el mallorquí Josep Arenas.

Lúnic moment de tensió l'ha provocat la irrupció dins la concentració d'una quinzena de policies que han intentat, sense èxit, allunyar els manifestants de la porta del palau i que han aprofitat el moment de la lectura del manifest per llevar el llaç groc que presidia l'acte.

L'acte ha estat convocat amb el suport de l'Obra Cultural Balear, Grup de Suport a Valtònyc, Assemblea Sobiranista de Mallorca, Jubilats per Mallorca, STEI, Sindicat Alternativa, UOB-Ensenyament, CUP – Palma, Més per Mallorca, Esquerra Republicana, Esquerra Unida, Endavant – Mallorca, Mallorca Lliure, Crida per Palma, Fundacions Darder – Mascaró i Grup Blanquerna.

S'han fet concentracions a altres municipis de Mallorca com Artà, Campanet, Bunyola o Porreres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.