Setmanari d'informació local - 138 anys

Èxit de participació i «tancament esperançador» a la primera trobada del Moviment Ecolocal Mallorquí

27839

Aquest cap de setmana ha tengut lloc a la Fundació Sa Llavor (Binissalem) la primera trobada del Moviment Ecolocal Mallorquí - MEM!, després de mesos de preparacions i més d’un centenar de reunions, i després de finalitzar amb èxit un projecte de micromecenatge a Goteo que ha permès finançar la trobada.

El dissabte es va desenvolupar una diada dedicada a treballar diverses propostes i accions a realitzar, amb la participació d’un centenar de persones provinents de més de cinquanta entitats de les Balears relacionades amb l’ecologisme, el cooperativisme i la transformació social.

La jornada es va dur a terme amb la facilitació de Bauma, amb dues parts ben diferenciades: «la del matí, amb una sèrie d’activitats on vàrem tractar de transmetre l’experiència de fer feina per l’ecologisme i la transformació social dins les organitzacions i en què vàrem cercar els “denominadors comuns il·lusionants”; i la d’horabaixa amb la presentació de les propostes sorgides amb la feina del matí», han explicat des de l'organització.

«A l’espai del matí, vàrem començar analitzant una sèrie de “valors comuns” com ara la qualitat, equitat, igualtat, inclusió o resiliència, que varen ser acceptats per unanimitat. Pel que fa a les propostes, inicialment s’hi varen exposar accions en camps tan diversos com ara la creció d’un casal o la repetició de la jornada de forma anual. Però, la idea més repetida i que clarament es va imposar va ser la de “teixir xarxa”. La jornada va servir, principalment, per a fer evident la necessitat de realitzar accions i construir espais físics i online que aglutinin, informin i mantenguin en contacte totes les persones i entitats que treballen diàriament en millorar el seu entorn», han apuntat.

A l’espai d’horabaixa també s’hi varen unir persones i entitats que no havien pogut assistir a l’espai del matí, «bé per motius d’agenda o bé perquè les inscripcions al matí del MEM! es varen cobrir en pocs dies».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.