Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Institut d'Estudis Baleàrics presenta el projecte 'Paisatges essencials' a les fires de Madrid i Lisboa

27883

La conselleria de Cultura, Participació i Esports ha informat aquest dijous de la presentació del projecte 'Paisatges essencials' en les fires d'art de Madrid i de Lisboa a través d'una convocatòria de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB).

La conselleria dirigida per Fanny Tur ha detallat que el pressupost total de les sortides és de 30.000 euros, 20.000 en el cas de la fira de Madrid JustMAD i 10.000 en la fira de Lisboa JustLX.

A més, ha concretat que el projecte està comissariat per Carolina Lio i inclou a les artistes illenques Erola Arcalís (Maó, Menorca, 1986), Irene d'Andrés (Eivissa, 1986), Patricia Mato Mora (Esporles, Mallorca, 1989) i Stella Rahola Matutes (Barcelona, 1980).

Així, l'IEB ha informat que 'Paisatges essencials' «denota un interès comú» de les artistes pel paisatge relacionat amb l'arxipèlag.

Des de l'IEB han explicat que Arcalís «explora a través de fotografies en blanc i negre les formacions geològiques, els racons i les coves amagades prop del mar» mentre que d'Andrés presenta les seves obres conceptuals 'Seascape' i 'Esccull vermell', una diapositiva d'una roca anormalment petita prop de la costa occidental d'Eivissa.

D'altra banda, Mato presentarà 'Posidònia', una instal·lació immersiva de cadenes de ceràmica que recrea un paisatge submarí mentre que Rahola presentarà l'obra 'Babel' sorgida arran del paisatge urbà i integrada per dues escultures «de superfície sinuosa i reflectora» de vidre bufat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.