Setmanari d'informació local - 138 anys

Marratxí coordina als agents locals en la lluita contra la Violència de Gènere

27981

L'Ajuntament de Marratxí ha celebrat aquest dimarts la primera Mesa Local de Coordinació i Prevenció contra la Violència de Gènere, que té com a principal objectiu la coordinació de tots els agents en la lluita contra aquest tipus de violència.

Segons ha informat el consistori, de la Mesa es derivarà, d'una banda, la constitució d'una comissió tècnica de prevenció respecte a aquesta temàtica i, per un altre, la constitució d'una comissió tècnica d'intervenció.

D'aquesta manera s'establirà una xarxa de coordinació dels recursos d'atenció existents en el municipi i es coordinaran adequadament. També es pretén la millora en la detecció precoç de casos i de la protecció de les víctimes d'alt risc.

En la Comissió de Prevenció, estaran com a agents les àrees de Serveis Socials, Salut i Joventut, mentre que la Comissió d'Actuació estarà integrada per la Guàrdia Civil i la Policia Local de Marratxí.

La Mesa acompleix al Reial decret 9/2018 de mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, que «es manifesta com el símbol més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat».

«Es tracta d'una violència que es dirigeix sobre les dones pel fet mateix de ser-ho, en ser considerades, pels seus agressors, mancats dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió», ha assenyalat el consistori.

Els agents que conformen la Mesa són: Institut Balear de la Dona, Consell de Mallorca, Ajuntament de Marratxí, Guàrdia Civil, centres de salut, col·legis de Primària, instituts i CIFP Són Llebre, i entitats del tercer sector. La Mesa es convocarà de forma ordinària dues vegades a l'any, per la qual cosa la pròxima reunió serà el 17 de setembre d'aquest any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.