Setmanari d'informació local - 138 anys

El tribunal suspèn les sessions aquesta setmana i seguirà el dimarts amb Cuixart i Forcadell

28053

El tribunal espanyol que jutja el referèndum del primer d'octubre, ha suspès passades les 18.30 hores les sessions per aquesta setmana i continuarà amb els interrogatoris dels acusats que falten, Jordi Cuixart i Carme Forcadell, dimarts que ve, 26 de febrer, a les 9.30 hores.

Així ho ha explicat el president el tribunal, el magistrat Manuel Marchena, després d'un extens interrogatori de Jordi Sànchez, que s'ha prolongat durant unes cinc hores i mitja, el més llarg de tots els escoltats fins al moment en les sis jornades del judici ja celebrades.

Dimarts que ve ja havien estat citats testimonis per a declarar en el judici, per la qual cosa Marchena ha explicat que les testificals començaran una vegada finalitzats els interrogatoris de tots els acusats, sigui quan sigui, i s'aniran fixant de forma cronològica tal com estan citats en la diligència d'ordenació.

I si no dóna temps a acabar tota la prova testifical prevista per a la setmana el dijous 28 de febrer, el tribunal habilitarà una sessió extra el divendres 1 de març, però només entorn de demà.

Entre els testimonis que ja estan citats per al dimarts que ve destaquen l'expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy; l'expresident de la Generalitat Artur Mas; el president del Parlament català Roger Torrent; i el diputat d'ERC en el Congrés Joan Tardá, entre altres.

El dimarts 27 de febrer estan previstes les testificals de l'exvicepresidenta del Govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría; els exministres d'Hisenda i Interior, Cristóbal Montoro i Juan Ignacio Zoido, respectivament; així com diversos polítics catalans, mentre que l'endemà el tribunal ha citat, entre altres, al lehendakari, Iñigo Urkullu; el diputat d'ERC Gabriel Rufián; i la batlessa de Barcelona, Ada Colau.

Testimonis de les defenses
És previsible que les declaracions d'alguns dels testimonis que havia inclòs el tribunal en la llista de la setmana que ve (com els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Ernest Benach o Albano Dante-Fachín) se suspenguin temporalment a petició de les defenses.

El motiu és que aquests testimonis havien estat proposats pels advocats d'alguns acusats, per la qual cosa han de comparèixer en últim lloc, després dels testimonis de les acusacions. El president del tribunal els ha donat la raó, però encara no s'ha concretat quan declararan.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.