Setmanari d'informació local - 138 anys

Els professionals d’infermeria de les Balears començaran a prescriure medicaments a l'abril

28119

Els professionals d'infermeria de les Illes Balears començaran a prescriure medicaments i productes sanitaris a partir del mes d’abril. Aquesta mesura, que s’implantarà en dues fases, millorarà la qualitat en l’atenció, ja que estalviarà visites innecessàries a altres professionals, segons ha destacat la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui ha explicat que l’accés a la prescripció es farà seguint un procediment d’acreditació dels professionals. Ja poden demanar el certificat digital per accedir a l’aplicació de recepta electrònica.

Les Illes Balears són la segona comunitat autònoma, després d’Andalusia, que regula la prescripció infermera, ha dit Gómez durant l’acte de presentació de la mesura, al qual han assistit el subdirector de Cures Assistencials del Servei de Salut de les Illes Balears, Carlos Villafáfila; la presidenta del Col·legi d’Infermeria de les Illes Balears, Rosa María Hernández, i la degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de les Illes Balears, Rosa María Alberdi.

Gómez ha remarcat que la mesura satisfà la reivindicació històrica dels professionals d'infermeria de poder prescriure dins l’àmbit de les seves competències i ha recordat que aquest col·lectiu té una formació en farmacologia equiparable a la d’altres professionals sanitaris, com ara odontòlegs i podòlegs, sí reconeguts com a prescriptors en la Llei 29/ 2006, de 26 de juliol, de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.