Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol reconeix que el nou REB «no és suficient» però insisteix que és «una passa històrica»

28149

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reconegut que el nou Règim Especial de les Balears (REB) aprovat divendres pel Consell de Ministres «no és suficient», però ha insistit que és «una passa històrica» ja que «feia 20 anys que no es modificava».

En el ple d'aquest dimarts, la presidenta ha apuntat que aquest REB és «una bona eina que, tot i que cal anar millorant amb el temps, garanteix a les Balears estar en la mitjana de les inversions estatals, així com el 75 per cent de descompte en transport aeri i marítim per a residents».

Armengol ha fet aquestes declaracions en resposta a la qüestió del portaveu de Ciudadanos al Parlament, Xavier Pericay, sobre si creu que el REB que es va aprovar divendres és el que els ciutadans de les Balears mereixen.

Així mateix ha assegurat que, des de principi de legislatura, el Govern «ha lluitat conjuntament amb totes les institucions de les Balears, la societat civil i la plataforma creada per defensar la millora del finançament a la comunitat».

A continuació, el portaveu d'El Pi, Jaume Font, ha demanat a Armengol si creu que el REB entrarà en vigor abans de finalitzar la legislatura. La presidenta ha respost que el REB és «un avanç molt important perquè és la primera vegada que es modifica des de 1998, en un context polític espanyol complicadíssim on els vents bufen cap l'involucionisme».

Finalment, el líder del PP a les Balears, Biel Company, ha demanat si considera que amb l'aprovació del REB queden solucionats els sobrecostos derivats de la insularitat. Referent a això, Armengol ha assenyalat que es tracta d'un REB «ja aprovat que contempla les quatre potes defensades des del Parlament i des del Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.