Setmanari d'informació local - 138 anys

L'EMT visibilitza les dones conductores d'autobús per celebrar el 8M

28195

L'Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) ha presentat aquest dimecres una acció per a visibilitzar a les dones conductores d'autobús i celebrar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, mentre les fa protagonistes del transport públic de la ciutat.

La iniciativa s'emmarca en la tercera fase de la campanya 'Persones que acompanyen persones', que té com a objectiu acostar la figura del conductor d'autobús en la ciutadania.

El regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Joan Ferrer, ha destacat que amb aquesta acció se sumen «als actes del 8 de març i posen de manifest que en l'EMT també hi ha conductores encara que siguin només 23 d'una plantilla de 550 xoferes, un percentatge molt petit».

Segons ha dit, «desgraciadament és un col·lectiu molt masculinitzat, ja que existeix un estereotip grandíssim». «Per desgràcia, encara hi ha persones que, en el segle XXI, se sorprenen que una dona condueixi». «No hauria de ser així, per això posam el focus en el seu treball», ha assenyalat.

Segons ha explicat, «la primera dona que va iniciar la seva labor com a conductora de l'EMT el juliol de 1988 va ser Desideria Sant Nicolás, que tenia llavors 26 anys». «Va ser una pionera i qui va obrir el camí». La segona dona que va començar a treballar en l'EMT, i primera a jubilar-se en l'empresa, va ser Pilar Jiménez.

Consuelo Medina, Susana Caballero, Corpus Domínguez, Patricia Montoya i Raquel Jiménez protagonitzen també la campanya.

Algunes de les seves frases, que es podran veure en els autobusos de l'EMT, són «no anam contra corrent, perquè no hi ha treballs per a homes i uns altres per a dones. Tu també pots conduir un bus» o «No entenc per què no es presenten més dones conductores d'autobús».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.