Setmanari d'informació local - 138 anys

Guanya la República amb un 91% dels vots al referèndum de la UIB

28199

Aquest dimecres, de 12 a 17 hores, els estudiants de la UIB han dut a terme un referèndum sobre monarquia o república. Concretament, demanaven: «Estàs a favor d'abolir la Monarquia com a forma d'Estat i instaurar una República?».

S'han instal·lat taules a les entrades dels edificis Ramon Llull, Mateu Orfila i Rotger, Anselm Turmeda, Guillem de Cifre de Colonya i Gaspar Melchor de Jovellanos. Cal destacar que un poc abans de començar les votacions, ja hi havia cua a les taules i al migdia ja havien passat prop de 200 persones per cadascuna de les taules.

La participació més elevada durant el matí ha estat als edificis de Ramon Llull, Jovellanos i Cifre.

A les 21 hores d'aquest mateix dimecres, s'han donat a conèixer els resultats de la votació amb un 91 % per a la República. És a dir, la gran majoria dels votants han optat pel sí a la qüestió d'abolir la Monarquia i instaurar la República.

Monarquia o República

La idea neix d'una iniciativa d'estudiants que han finançat les urnes i les paperetes per a sumar-se a les votacions que s'han fet en més de 30 universitats de l'Estat espanyol per a «conèixer l'opinió dels estudiants sobre el model d'Estat que prefereixen». Des de l'organització han explicat que ha estat un moviment completament autofinançat ja que la UIB els ha donat poques facilitats: «Ni tan sols ens han deixat les urnes, com demanàvem».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.