Setmanari d'informació local - 138 anys

L'impost turístic finançarà el centre d'interpretació del Parc Natural del Trenc

28217

La vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha presentat aquest dijous el projecte d'adequació de l'edifici anomenat Ca n'Estela com a centre d'interpretació del Parc Natural Maritimoterrestre del Trenc-Salobrar de Campos, el qual serà finançat pel fons de l'impost de turisme sostenible.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, també han presentat el projecte el conseller Vicenç Vidal i l'alcalde de Campos, Sebastià Sagreras. L'ajuntament de Campos, propietari dels terrenys, va proposar situar el Centre d'interpretació a ca Ca n'Estela, erigit com a seu de l'escola municipal en temps de la II República, i que es trobava en desús des de feia anys.

Quan entri en funcionament, la infraestructura, que comptarà amb una inversió d'1 milió d'euros, estarà capacitada per a rebre als visitants del Parc Natural i poder donar-los informació detallada sobre les seves característiques i peculiaritats. D'aquesta manera, les instal·lacions recuperen la seva funció educativa i divulgativa.

L'edifici de l'aulari es dedicarà pròpiament a centre d'interpretació i rebuda de visitants amb una sala d'exposicions i una altra per a emissió d'audiovisuals. L'edifici de l'antic habitatge dels mestres es destinarà a habitatge d'investigadors amb capacitat per a sis places, amb una sala de treball a la torre.

D'altra banda, hi ha un porxo adjacent que es convertirà en laboratori dels investigadors. En l'àmbit constructiu, el criteri a seguir serà l'eliminació d'elements afegits i restauració d'elements constructius significatius amb tècniques i materials tradicionals.

Aparcament de sa Barralina

Vidal també ha avançat que aquest estiu ja es trobarà en funcionament el nou aparcament dissuasiu de sa Barralina, que substituirà el que funcionava irregularment en ses Covetes i que va ser clausurat per ordre judicial.

El nou aparcament disposa de 497 places de cotxes, menys de la meitat dels quals arribaven a aparcar en l'anterior, i comportarà l'eliminació de l'aparcament inadequat en el camí municipal d'accés.

La setmana passada varen començar les obres de condicionament dels terrenys, que preveuen l'intercanvi modal en el transport públic col·lectiu, i un disseny d'alta exigència ambiental i paisatgístics.

El conseller ha anunciat que serà l'Ajuntament de Campos qui gestioni l'aparcament a través d'un conveni amb la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que tendrà una vigència de quatre anys.

El consistori es compromet a revertir els beneficis generats en la gestió i la conservació del Parc Natural, a més d'encarregar-se de la neteja de la zona i de tota la platja, dins del terme municipal. A més, impulsarà iniciatives i projectes en la zona protegida. El consistori també condicionarà un espai per a vianants en el camí i eliminarà les places d'ORA de ses Covetes.

D'altra banda, de l'aparcament conegut de ses Arenes, també es reduirà la capacitat de 800 a 400 places, segons el que marca la normativa del Parc, que també estableix que l'aparcament haurà de quedar fora del domini públic maritimoterrestre, una zona que la propietat haurà de restaurar a l'estat natural.

A més, la propietat haurà de finançar mesures d'intervenció en favor del Parc, previstes en el Pla de Gestió, per un import d'uns 200.000 euros cada cinc anys.

Aquestes inversions hauran d'anar dirigides a la millora ambiental del Parc Natural i, principalment, a la restauració de la zona dunar, amb mesures de protecció davant el canvi climàtic, i en el desenvolupament d'iniciatives incloses dins del Pla de la Xarxa Natura 2000 i les que determinin els futurs planejaments del Parc Natural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.