Setmanari d'informació local - 138 anys

Tur defensa davant 200 promotors musicals «l'aposta» del Govern per la programació de festivals

28229

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha defensat aquest dijous «l'aposta» del Govern per la creació cultural i per la programació de festivals musicals durant la benvinguda als 200 promotors de la música en viu reunits en l'assemblea anual de l'Associació de Promotors Musicals (APM) en el Palau de Congressos.

En aquest sentit, Tur ha destacat la recent creació de l'Institut d'Indústries Culturals de Balears (ICIB) com a «plataforma de suport a la indústria creativa».

Per part seva, la responsable de l'àrea d'arts escèniques de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Neus Ribas, ha presentat als promotors la Fira B!, el mercat professional de música i arts escèniques, que impulsa Cultura a través de l'IEB.

D'altra banda, la Conselleria ha detallat que dues promotores locals, com són Mallorca Live! i Trui, han ingressat en l'APM i, a més, ha explicat que la celebració de l'assemblea «tendrà un impacte econòmic directe i indirecte» en la zona.

Així, la junta directiva de l'APM s'ha reunit amb diversos promotors locals per a explicar-los el funcionament de l'associació així com per a mostrar els beneficis de la unió i, especialment, l'interès creixent del fenomen del turisme musical.

Finalment, Cultura ha recordat que l'APM representa a les setanta principals empreses espanyoles de promoció de concerts encarregades recaptar entorn del 80 per cent del volum de negoci global del sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.