Setmanari d'informació local - 138 anys

Demanen al Consell que redimensioni l'autopista de Llucmajor-Campos «ja que no és un punt negre»

28605

La Plataforma Antiautopista ha fet aquest divendres «una darrera crida» per a redimensionar el traçat de l'autopista de Llucmajor-Campos perquè, tal com indiquen, encara que «un dels arguments per a justificar l'obra ha estat la seguretat», aquesta carretera «no està inclosa en el mapa oficial dels punts negres de la xarxa viària» publicat recentment pel Consell de Mallorca.

L'entitat ecologista ha explicat que aquest dijous, la consellera insular de Territori, Mercedes Garrido, va presentar aquest dijous en el Ple de la institució supramunicipal un paquet de mesures «per a reduir la sinistralitat en les carreteres».

Entre les actuacions, no s'inclou el traçat de Llucmajor a Campos, encara que, segons diuen, «és el projecte més costós que ha emprès el Consell de Mallorca en tota la dècada». Segons afirmen, «les raons de seguretat han estat sempre l'argument per a la institució però en el mapa indicador de sinistralitat de 2017, publicat pel mateix Consell, no apareix aquesta via com un els punts negres de la xarxa viària mallorquina».

Entre els punts negres, en canvi, apareixen nombrosos trams de via ràpida, o vies d'accés a les autopistes o pròximes a aquestes infraestructures. Això confirma el que «sempre» han sostengut: «que les autopistes, en si, no milloren la seguretat». Al contrari, diuen, d'acord amb el que sosté l'Organització Mundial de la Salut (OMS) «la velocitat és un dels principals factors de mortalitat en els accidents de trànsit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.