Setmanari d'informació local - 138 anys

La Junta Electoral fa un ultimàtum a Torra i li dóna 24 hores per retirar els llaços grocs

28659

La Junta Electoral espanyola ha fet un ultimàtum aquest dilluns i ha donat una pròrroga de 24 hores al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, perquè retiri els llaços grocs i les estelades de les dependències catalanes. En aquest sentit, la Junta Electoral ha tombat les al·legacions que la Generalitat havia presentat contra la primera ordre d'aquest organisme dictada dilluns de la setmana passada, quan la JEC va instar el president a retirar el que considera «símbols partidistes» en un termini de 48 hores que va expirar dimecres. A les seves al·legacions, el Govern adduïa que el llaç groc no es pot associar amb una formació política concreta.

La Junta Electoral ha abordat la qüestió aquest dilluns en el Congrés. Els magistrats han evitat obrir directament el camí de l'expedient sancionador per incompliment de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) que estableix sancions de 300 a 3.000 euros, tot i que previsiblement obriran un expedient en els pròxims dies si Torra manté la seva decisió de no retirar els llaços grocs.

La Junta Electoral també té al seu abast complir l'advertència que ha traslladat a Torra i portar la qüestió a la Fiscalia. Ho faria en el cas que entengui que s'està produint un delicte de desobediència amb l'objectiu que el Ministeri Fiscal iniciï actuacions i dugui el cas als tribunals de l'àmbit penal. Per exemple, el cas de la batlessa de Berga, Montse Venturós.

Precisament, aquesta via és la que reclamen tant PP com Ciudadanos, que ja han presentat escrits directament a la Fiscalia perquè actuï per la via penal contra el president de la Generalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.