Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Palma proposa municipalitzar el programa d’atenció a víctimes de violència de gènere

28887

MÉS per Palma ha celebrat aquest dimarts capvespre, a la biblioteca Babel de Palma, un amb la número 4 i el número 5 dels ecosobiranistes a les llistes de les pròximes eleccions municipals a l’Ajuntament de Palma, Catalina Trobat i Miquel Àngel Contreras, i les propostes en matèria de benestar social, feminisme i polítiques LGTBI+, polítiques d’acollida de persones refugiades, participació, transparència i governança..

«Palma ha de garantir a tots els seus habitants el grau més ampli de drets polítics, econòmics, socials, culturals i mediambientals», ha explicat la número 4 de MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals. «Per això, treballarem per reduir les desigualtats, perquè hi hagi més opcions i oportunitats, de manera que totes les persones puguin triar lliurement el que volen fer i esser», ha continuat Trobat.

Així i en matèria de polítiques feministes, la número 3 ha explicat que MÉS per Palma, «municipalitzarem el programa d’atenció a víctimes de violència de gènere i ampliarem l’atenció a totes les formes de violències masclistes», també ha afegit que «reforçarem les mesures per combatre la tracta i l’explotació sexual de dones i elaborarem un pla de ciutat contra les agressions sexistes, especialment en els contextos d’oci nocturn i oci turístic».

Trobat ha anunciat també «la creació d’un centre d’urgències i emergències socials. Un servei d’atenció psicosocial permanent, durant les 24 hores dels dia, els 365 dies de l’any». Un centre dirigit a l’atenció a persones en situació de crisi social greu com: persones grans o infants que pateixen desatenció i/o abandonament, dones víctimes de violència de gènere, persones que han perdut sobtadament l’allotjament i no disposen de recursos propis per cercar-ne un de nou, persones sense recursos econòmics que necessiten ajuda per a adquirir medicació, alimentació, etc.; i qualsevol altre situació en que les persones requereixin d’atenció psicosocial immediata.

Per la seva banda, el número 5 dels ecosobiranistes, ha assegurat que MÉS per Palma continuarà apostant per la participació ciutadana, fent que l’àrea depengui directament de Batlia, revisant el reglament de participació i revisant el model de pressupostos participatius. Així mateix, ha explicat que MÉS per Palma apostarà per avançar cap a la descentralització de l’administració i l’autonomia dels districtes, com a mesures, entre d’altres, per a una millor governança.

Aquesta és la darrera trobada d’una sèrie iniciada el passat 5 de març per Llorenç Carrió, número 3 de la llista de MÉS per Palma a les properes eleccions municipals, que va explicar les propostes de cultura, patrimoni i memòria democràtica a les entitats culturals i memorialístiques de Palma. Per la seva banda, el passat 13 de març la número 2 de la llista dels ecosobiranistes a l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, va explicar les propostes en matèria d’ecologia, lluita contra el canvi climàtic i benestar animal a les entitats ecologistes i animalistes de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.