Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient prohibeix la reobertura del xibiu il·legal de Cala Varques

29027

El Govern ha prohibit la reobertura del xibiu il·legal de Cala Varques a Manacor i ha imposat una sanció de 100.000 euros al seu propietari per «alteració de les condicions d'un espai de rellevància ambiental» sense autorització i amb una finalitat comercial.

Igualment, s'insta a la restauració del medi ambient mitjançant el cessament de l'activitat de venda de begudes i menjar i el desmantellament de totes les instal·lacions no autoritzades.

D'aquesta manera, acaba un expedient sancionador iniciat arran de diverses actes dels agents de medi ambient i del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil en 2016, en una campanya que va impulsar la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca aquest estiu i que ha tengut continuïtat en 2017 i en 2018.

Cal ressaltar que l'infractor ha reconegut als agents de medi ambient «la finalitat comercial del negoci il·legal» que va dur a terme, com a mínim, des de fa vuit anys, segons consta en les actes.

La Conselleria ha actuat en vista de la passivitat dels organismes competents, com la Demarcació de Costes, entre altres. Per això, els pròxims dies donarà trasllat de la resolució a la resta d'administracions afectades, perquè assegurin que la cantina no es torna a instal·lar i donin suport a les actuacions que es duguin a terme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.