Setmanari d'informació local - 138 anys

La Junta Electoral de les Balears permet la consulta sobre model d'Estat a Artà

29031

La Junta Electoral de Zona de Manacor va prohibir el mes passat la consulta popular sobre model d'Estat, per a triar entre monarquia o república, organitzada per al 7 d'abril a Artà, perquè considerava que «suposa una infracció de la LOREG (article 50), i de la mateixa Constitució espanyola que exclou la República com a forma de govern».

Poc després de la prohibició, l'Agrupació d'Electors Alternativa per Artà va presentar un recurs davant la Junta Electoral de les Balears.

El recurs, al qual va tenir accés aquest diari, explicava que aquest acte «ha estat convocat per entitats de la localitat d'Artà no concurrents, cap d'elles, al procès de les Eleccions Generals convocat el pròxim 28 d'abril». Igualment, l'escrit assenyalava que l'activitat «no té res a veure amb els actes de publicitat o propaganda electoral que proscriuen els articles 50.2 i 53 de la LO 5/1985 de Règim Electoral General (LOREG)».

Aquest dilluns, primer d'abril, la Junta Electoral de les Balears s'ha pronunciat al respecte i ha decidit per unanimitat estimar el recurs plantejat per Agrupació d'Electors Alternativa per Artà, contra l'acord de la Junta Electoral de Zona de Manacor de data 12/03/2019.

La Junta Electoral de les Balears argumenta que la consulta popular sobre model d'Estat «no constitueix actes de publicitat o propaganda electoral [...]. Sense oblidar que l'associació convocant sembla contemplar la seva participació únicament en les eleccions municipals [...]». «En conseqüència, els actes d'aquest tipus que les formacions polítiques duguin a terme respecte de candidatures locals, autonòmiques i europees, abans de la convocatòria d'aquestes eleccions, no estaran subjectes a aquesta prohibició encara que es facin durant el període d'eleccions generals», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.