Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB exigeix a Costes que compleixi la llei

29073

Fa cinc anys que el GOB Mallorca presenta de forma sistemàtica i reiterada al·legacions al procediment de Costes pel que fa a les autoritzacions de serveis de temporada a platges i costa, sense obtenir resposta ni que Costes rectifiqui el procediment que segueix per a atorgar-les. Per tant, fa cinc temporades que es presenten al·legacions a les sol·licituds que presenten persones físiques o persones jurídiques, davant la Demarcació de Costes, per a ocupacions, instal·lacions i activitats de serveis de temporada en les platges i costes de les Illes Balears.

En el termini d’informació pública el GOB ha sol·licitat que no s’atorgui l’autorització d’aquestes explotacions de serveis de temporada perquè no es segueix el procediment establert segons la Llei de Costes i el seu Reglament.

Segons apunta l'entitat ecologista, aquest procediment de tramitació d’atorgament d’autoritzacions de serveis de temporada en platges i costes «es fa obviant completament el previst en l’article 113.8 del Reglament General de Costes, que determina que solament se podran atorgar autoritzacions a particulars o persones jurídiques per a l’explotació d’aquests tipus de serveis quan els ajuntaments no en siguin els autoritzats».

Així, resulta que a Mallorca només els ajuntaments de Fornalutx, Escorca, Deià, Valldemossa i Estellencs no disposen d’autorització per a les explotacions dels serveis de temporada a les platges. Tots els altres ajuntaments disposen o han sol·licitat les corresponents autoritzacions. És a dir, que el Servei Perifèric de Costes només pot atorgar autoritzacions a particulars o persones jurídiques en aquells termes municipals en que l’ajuntament no sigui l’autoritzat, no pugui ser el titular directe o preferent dels serveis de temporada.

«Incomprensiblement, després de cinc anys d’al·legar sistemàticament aquests fets, la Demarcació de Costes de les Illes Balears continua sense fer cas a la llei i atorgant centenars d’autoritzacions de forma completament il·legal, creant un gran perjudici econòmic als ajuntaments afectats i afavorint a la vegada la proliferació de tota casta d’explotacions econòmiques sobre la costa», ha declarat el GOB en un comunicat aquest dimecres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.