Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB encalenteix motors a Lluc per a una nova mobilització

29187

La temperatura ambient era molt baixa a Lluc aquest diumenge, però l'energia de la xarxa territorial de l'OCB va ser capaç d'escalfar l'ambient i de posar en marxa la maquinària per a una nova mobilització popular que es va anunciar durant la Trobada de Socis i Amics de l'OCB.

Més de 400 persones han participat, aquest diumenge, en la Trobada de Socis i Amics de l'OCB que s'ha celebrat a Lluc.

Malgrat les inclemències del temps, s'ha pogut celebrar la Trobada al Santuari de Lluc en la qual s'ha fet un acte davant el monument a la Llengua Catalana en el qual hi ha participat l'Escolania de Blauets de Lluc, el Prior del santuari i el President de l'OCB.

A continuació ha començat la festa infantil protagonitzada per Cucorba, seguida de la ballada popular amb el grup Roada.

L'acte més participat ha estat el dinar, que s'ha clos amb un reconeixement a la xarxa Territorial de l'OCB, s'ha celebrat la bona feina de les 32 delegacions territorials de l'entitat i s'ha celebrat el 40 aniversari de l'OCB de Llucmajor i el naixement de l'OCB d'Alaró.

Posteriorment, han pres la paraula el secretari general d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, que ha destacat la «bona sintonia que existeix entre les tres entitats integrants de la Federació Llull». També ha parlar la membre de la Junta Directiva d'Omnium, Blanca de Llobet, que ha convidat els assistents a continuar «fent Països Catalans» i ha agraït la solidaritat dels mallorquins amb «el pres polític Jordi Cuixart, president d'Omnium i president del a Federació Llull».

Josep de Luis, president de l'OCB, ha estat el següent en parlar. De Luis ha volgut reconèixer la tasca excel·lent dels Missioners dels Sagrats Cors en el manteniment de Lluc com a espai de referència de la Mallorquinitat; ha agraït la tasca de les delegacions territorials de l'OCB i ha fet dos importants anuncis: la propera setmana es farà públic un document de l'OCB davant el proper cicle electoral i ha convidat tota la ciutadania a «tornar a omplir la Plaça Major de Palma» en la propera Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.