Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Audiència Provincial absol Matas per desviar fons públics en la seva darrera legislatura

29269

L'Audiència Provincial de les Balears ha absolt l'expresident del Govern, Jaume Matas, per una peça separada del 'cas Turisme Jove' en la qual se l'acusava d'haver desviat més de 100.000 euros públics en la seva darrera legislatura (2003-2007). En concret, la Secció Segona de l'Audiència l'ha absolt dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat en document mercantil, en concurs medial.

En la seva sentència, els magistrats han exposat els seus dubtes en relació «a la culpabilitat de l'acusat» pel que han aplicat el principi 'in dubio pro reo' pel qual en cas de dubte s'afavoreix a l'investigat.

La Sala argumenta que malgrat ser «factible la hipòtesi» de les acusacions, que l'acusat hagués donat l'ordre de pagament dels 108.000 euros de doblers públics abonats en paga de factures falses i per tant amb desviació de fons públics; «també són possibles altres alternatives, i amb igual o semblant grau de probabilitat».

Els jutges contemplen, entre aquestes altres alternatives, que l'ordre de pagament pogués haver arribat de Vicepresidència i Relacions Institucionals «sense cap participació» de Matas, i fins i tot que encara que Matas hagués donat «l'ordre de pagament» a Jesús García Oeo (el beneficiari dels fons), per haver estat prèviament acordada sense la seva intervenció i en el si de la mateixa Conselleria de Vicepresidència, «desconegués que obeïa a un pagament irregular».

Per aquest motiu, el tribunal creu «haver respectat el dret a la tutela judicial efectiva» que assisteix a totes dues acusacions (Ministeri Fiscal i l'acusació particular exercida per la Comunitat Autònoma) en oferir «explicació raonable de la seva conclusió absolutòria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.